Elérhetőségek

Utolsó frissítés: 2024 február 14.

A Műszaki Intézet elérhetőségei

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem a „vidék egyeteme”, bár székhelye alig 30 kilométerre fekszik Budapest belvárosától. Gödöllő mára igazi egyetemi várossá vált. A parkokkal és erdőkkel övezett városrészben az egyetem épületei, a kollégiumok, az étterem, a sportlétesítmények, a laboratóriumok, a Tudástranszfer- és a Mérnökinformatikai Központ közvetlenül egymás mellett helyezkednek el, így kellemes, harmonikus környezetet biztosítanak a tanulás és a kikapcsolódás számára is.

Cím:
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Műszaki Intézet
2100, Gödöllő, Páter Károly utca 1.

Telefon: 
Tel: +36 (28) 522-025

Felvételi információ:
Tel: +36 (28) 522-025

E-mail: muszaki@uni-mate.hu

Térképek:
Google Maps térkép
OpenStreetMap térkép

Megközelítés személyautóval
Személyautóval Gödöllőt Budapest, Hatvan, Isaszeg, Kerepes, Szada és Valkó felől lehet megközelíteni. A fentiek közül a 3-as és az M3-as felől történő megközelítést részletezzük.
M3-as felől: A gödöllői kihajtónál letérünk, amin végighajtva egy T elágazáshoz érünk (szemben egy Renault autókereskedés). Itt forduljunk jobbra és haladjunk addig, amíg egy vasúti átkelővel (HÉV vonal) kombinált jelzőlámpás kereszteződéshez nem érünk. Itt kanyarodjunk balra. Ezzel rátértünk a 3-as útra. Az út párhuzamosan halad a HÉV vonalával. Jobb oldalról egy piros kupolás épületet láthatunk először, majd a buszpályaudvar következik. A HÉV vonala ezt követően keresztezi az utat, haladjunk tovább. Jobb oldalon mezőgazdasági bolt, faiskola majd a Tűzoltóság. A Tűzoltóság után közvetlenül kanyarodjunk el jobbra. Ez az út egyenesen az Egyetemhez visz el, erről nem kell semmilyen irányba letérni.
3-as felől: Budapestről, a Kerepesi út egyenes folytatása a 3-as út. Erről ne térjünk le sehol, Kistarcsán és Kerepesen is keresztül kell hajtani. Gödöllőre beérkezve haladjunk egyenesen tovább. A harmadik lámpás kereszteződésnél hajtanak fel balról az M3-as felől érkezők, innentől kezdve az út megegyezik a fentebb leírtakkal.

Megközelítés vonattal
Budapestről a Keleti Pályaudvarról indulnak vonatok Gödöllőre. Személyvonatok hétköznapokon átlagosan félórás időközökkel indulnak. Az induló vágányok viszonylag messze vannak a pénztártól (futva 2 perc, normál tempóban 5-8 perc), ezt érdemes figyelembe venni. A pénztárak előtt rendszerint hosszú sorok állnak, ezért megpróbálhatjuk az automata jegykiadókat. Ilyen automata a pénztárak mellett és a fedett peronok mellett található.
Gödöllő állomásra érkezve látni fogunk egy aluljárót. Keressük meg a lejáratot és menjünk le az aluljárón. Az aluljáróban akkor fordultunk jó irányba, ha az aluljáróból kiérve még egy lépcsősort és azt keresztező lejtős járdaszakaszt pillantunk meg. A lépcsők tetejére felérve bal, enyhe jobb, majd jobb kanyarkombináció és már rá is fordultunk az Aula főbejáratához vezető útra.
Menetidő: 45-50 perc (személyvonat), 30-35 perc (gyorsvonat)

Megközelítés HÉV-vel
A Budapestről iduló HÉV-ek közül a Gödöllői HÉV-vel érdemes megpróbálni megközelíteni az egyetemet. Ennek induló állomása Budapesten az Örs Vezér Téren van. A 2-es (piros) METRO végállomásához képest a tér átellenes oldalán van a HÉV állomás, az aluljárón egyenesen átvágva épp az indulást jelző táblához fogunk kijutni. Gödöllőn négy megálló van, ezek közül az egyetemhez legközelebbi a "Gödöllő végállomás". Általában a HÉV kocsik ajtajai fölött jelzik a megállókat illetve be is mondják az aktuális és a következő megállót. A végállomáson leszállva még néhány métert kövessük tovább a HÉV síneket majd bal kéz felől feltűnik egy aluljáró. Az aluljárón menjünk át, és a lépcsők tetejére felérve bal, enyhe jobb, majd jobb kanyarkombináció és már rá is fordultunk az Aula főbejáratához vezető útra.
Menetidő: 50-55 perc

Megközelítés autóbusszal
Budapestről a Papp László Sportarénánál található buszpályaudvarról indulnak járatok Gödöllőre. A népligeti buszpályaudvarról az 1-es villamossal lehet legegyszerűbben eljutni a sportarénához (Stadionok megálló). Az Árpád-híd irányába tartó villamosra száljunk, hacsak nem szeretnénk a Rákóczi hidat (Lágymányosi híd) megtekinteni. A gyorsjáratok az M3-as autópályán közelítenek, míg a többi járat a 3-as úton, Kerepesen keresztül közelít. Az egyetemhez legközelbbi megálló a gödöllői buszpályaudvar. Ha itt leszálltunk, akkor térjünk vissza a 3-as úthoz és a mellete futó járdán kövessük az utat, míg ívesen el nem kanyarodik egy MOL benzinkút irányába. Mi is kanyarodjunk el a benzinkút előtt és haladjunk továb az út mellett egészen a HÉV gödöllői végállomásáig, vasútállomásig. Ez az út túloldalán van. Ha a HÉV végállomás megvan, akkor keressük meg a mellette lévő aluljárót, és menjünk át rajta. A túloldalon a lépcsők tetejére felérve bal, enyhe jobb, majd jobb kanyarkombináció és már rá is fordultunk az Aula főbejáratához vezető útra.
Menetidő: 35-45 perc (autópályán), 50-60 perc (3-as úton)