Felvételi információk

Felvételi információk

Utolsó frissítés: 2023 november 14.

Virtuális képzési központok

A központi felvételi eljárásokban a meghirdetésre kerülő alap- és mesterképzések, felsőoktatási szakképzések, és szakirányú továbbképzések a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen a képzési terület szerinti virtuális központ alatt kerülnek meghirdetésre. A MATE képzései 7 db virtuális központba lettek besorolva.

A MATE Műszaki Intézete által gondozott szakokat a Műszaki és Informatikai Képzések Központ (MATE TECH-INFO) besorolás szerint kell keresni.

A Műszaki Intézet MATE TECH-INFO virtuális képzési központ által kezelt képzések a következők:

  • Alapképzések: gépészmérnöki, mechatronikai mérnöki, mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki, műszaki menedzser.
  • Mesterképzések: gépészmérnöki, létesítménymérnöki, mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki, műszaki menedzser, agrár-műszaki rendszermérnöki​​​​​​​.
  • Szakirányú továbbképzések: adattechnológus-adatelemző szakmérnök, adattechnológus-adatelemző szakember, additív gyártástechnológiai szakmérnök, additív gyártástechnológiai szakember, energiagazdálkodási szaktanácsadó, energiagazdálkodási szakmérnök, fürdővezető szakember, fürdővezető szakmérnök, gépipari automatizálási szakmérnök, ipari gépek biztonsága szakmérnök, ipari gépek biztonsága szakember, kenéstechnikai és tribo-diagnosztikai szakmérnök, kenéstechnikai és tribo-diagnosztikai szakember, létesítményenergetikai szakmérnök, létesítményfenntartó szakember, létesítményfenntartó szakmérnök, műszaki logisztikai szakmérnök, településüzemeltetési szakmérnök, településüzemeltetési szakember.

​​​​​A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Műszaki Intézete által kezelt alap- és mesterszakok esetén  úgynevezett „Bolognai-rendszerű” oktatás folyik. A kínálatunkban szereplő szakok közül csaknem mindegyik lehetőséget nyújt különböző szintű végzettségek megszerzésére a doktorképzésig bezárólag. A képzési szintek egymásra épülnek, így egy intézményen belül lehetőség van az alapképzés (BSc) után, a mesterképzés (MSc), vagy akár a doktori cím (PhD) elérésére is.

Az alap- és mesterszakokkal, illetve a doktori képzéssel és a képzési szintekkel kapcsolatos részletes információk a fogaskerék alakú logók-ra kattintva érhetők el.

Szakok
BSc
MSc
PhD
Gépészmérnöki
(duális képzésben is!)
BSc gépészmérnök szak MSc gépészmérnök szak Doktori képzés (PhD)
Mechatronikai mérnöki ​​​​​​​ BSc mechatronikai mérnök szak - Doktori képzés (PhD)
Mezőgazdasági és élelmiszeripari
gépészmérnöki (duális képzésben is!)
BSc mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki szak MSc mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki szak Doktori képzés (PhD)
Műszaki menedzser BSc műszaki menedzser szak MSc műszaki menedzser szak Doktori képzés (PhD)
Létesítménymérnöki - MSc létesítménymérnök szak Doktori képzés (PhD) ​​​​​​​
Agrár-műszaki rendszermérnök​​​​​​​ - MSc agrár-műszaki rendszermérnöki szak Doktori képzés (PhD)